Κατερίνα Ναστούλα

Η Κατερίνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και της Αρχιτεκτονικής Σχολής του University of Greenwich του Λονδίνου.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., αποφοιτώντας με άριστα, και σήμερα πραγματοποιεί το επόμενο μεταπτυχιακό της στον Σχεδιασμό Φωτισμού του Ε.Α.Π. Tαυτόχρονα, φοιτά στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και το Σικάγο σε μελέτες αστικών και εξοχικών κατοικιών με πλήθος υλοποιημένου έργου, ενώ εξειδικεύτηκε στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σχολικών κτιρίων ως συνεργάτης του προγράμματος Σχολικής Στέγης.

Την τελευταία δεκαετία διδάσκει γραμμικό σχέδιο, αρχιτεκτονική σύνθεση και οικοδομική, ενώ υπήρξε καθηγήτρια και υπεύθυνη των τομέων Αρχιτεκτονικού σχεδίου και Κατατακτηρίων εξετάσεων στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Παπιώτη (2003-2013).

Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αποτελεί μέλος της επιτροπής εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΧΑΝΘ, όπου οργάνωσε και διδάσκει το καινοτόμο πρόγραμμα »Αρχιτεκτονική για παιδιά», ενώ παράλληλα αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα αρχιτεκτονικής, τέχνης και πολιτισμού.