Ζωγραφική

Τμήμα ενηλίκων

Τα μαθήματα ζωγραφικής απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή γνώσεις. Η καλλιτεχνική διαδρομή κάθε σπουδαστή ξεκινά με αφετηρία το ελεύθερο σχέδιο, στο οποίο θέτονται οι συνθετικές βάσεις και στη συνέχεια εμπλουτίζεται με υλικά, όπως τα ακρυλικά, τα παστέλ, το κάρβουνο ή το μελάνι.

Πρόκειται για μια διαδικασία απόλυτα δημιουργική, κατά την οποία παρέχεται πλήθος οπτικών ερεθισμάτων, με κύριο στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε μαθητή και βέβαια, με ενθουσιασμό και εργατικότητα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των θεωρητικών σεμιναρίων ιστορίας της τέχνης που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από εξειδικευμένους θεωρητικούς και διακεκριμένους καλλιτέχνες, ενώ ενισχύουν το εικαστικό τους υπόβαθρο με τις οργανωμένες επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, εφόσον το επιθυμούν.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ευέλικτα προγράμματα 1-2 μαθημάτων την εβδομάδα, που διαρκούν 4-6 ώρες το καθένα, με την καθοδήγηση έμπειρων ζωγράφων, αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ το εργαστήριο είναι διαθέσιμο για επιπλέον ελεύθερη άσκηση πέραν των προγραμματισμένων ωρών.

Tμήμα ζωγραφικής για παιδιά

Τα μαθήματα γίνονται σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 17.00-20.00, σε ομοιογενή τμήματα οργανωμένα βάσει ηλικιών και εμπειρίας των μαθητών.