Γραμμικό Σχέδιο

Αποτελεί ένα από τα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται για την επιτυχή εισαγωγή των υποψηφίων μέσω πανελλήνιων εξετάσεων στα τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, Γραφιστικής και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, καθώς και Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, σε συνδυασμό με το μάθημα του ελεύθερου σχεδίου.

Οι μαθητές μας εξοικειώνονται αρχικά με την ορθή χρήση των οργάνων σχεδίασης μέσω απλών διακοσμητικών απεικονίσεων και στη συνέχεια προχωρούν στην κατανόηση κύριων αρχών και εννοιών του αρχιτεκτονικού σχεδίου. Στόχος μας, από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, είναι να τεθούν οι βάσεις μιας οργανωμένης και μεθοδικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά την οποία κάθε μαθητής αντιλαμβάνεται ουσιαστικά τον τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό χώρο και τον τρόπο μεταφοράς και απεικόνισής του στην κόλλα σχεδίασης. Για το λόγο αυτό, η διδασκαλία εμπλουτίζεται με υποστηρικτικό εποπτικό υλικό, όπως μακέτες των κτιρίων που μελετώνται και φωτορεαλιστικές τρισδιάστατες απεικονίσεις τους, ενώ διατίθεται πλούσιο αρχείο θεμάτων των τελευταίων 20 και πλέον ετών.

Κάθε μάθημα γραμμικού σχεδίου διαρκεί 6 ώρες, όμοια με την εξεταστική διαδικασία, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή και ομοιογενή. Ταυτόχρονα, πέραν των προγραμματισμένων μαθημάτων, το φροντιστήριο είναι διαθέσιμο καθημερινά για επιπλέον εξάσκηση των μαθητών με συνεχή παρουσία καθηγητών, αποφοίτων του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.