Η σχολή μας είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μιας ομάδας αρχιτεκτόνων, εικαστικών και ιστορικών της τέχνης. Φίλοι εδώ και χρόνια, πέραν όλων των άλλων, μας συνέδεε η παράλληλη πολυετής μας πορεία στο χώρο της εικαστικής εκπαίδευσης. Έτσι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, καθώς κοινός παρονομαστής όλων μας ήταν η αγάπη για τη διδασκαλία και το αντικείμενό μας και φυσικά η γεμάτη ενέργεια σχέση με τα παιδιά. Επιλέξαμε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο ογδόντα ετών στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και η εμπιστοσύνη παλιών και νέων μας μαθητών υποστηρίζει την προσπάθειά μας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Σήμερα, το sxediazoume αποτελεί πολύ περισσότερα από ένα φροντιστήριο σχεδίου με την περιορισμένη σημασία των λέξεων. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το σχέδιο, την αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, αλλά κυρίως ενισχύει την επιμονή και τη δημιουργικότητα του σπουδαστή. Καθώς, κατά τη γνώμη μας, το ταλέντο ή η φυσική κλίση με τα οποία είναι προικισμένος κανείς, διευκολύνουν τη διαδικασία, αλλά δεν αρκούν, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που κάθε εκπαιδευόμενος διαθέτει και φροντίζουμε να τα αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ταυτόχρονα, φροντίζουμε για την ενίσχυση της συνολικής εικαστικής και αρχιτεκτονικής παιδείας των μαθητών μας, με τακτικές επισκέψεις σε εκθεσιακούς χώρους της πόλης και κύκλους σεμιναρίων πρακτικού και θεωρητικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η πλούσια βιβλιοθήκη μας, που αριθμεί περισσότερους από διακόσιους τίτλους βιβλίων και ανανεώνεται διαρκώς, είναι στην άμεση διαθεσιμότητά τους, ενώ στο blog μας μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί για ζητήματα τέχνης, αρχιτεκτονικής και πολιτισμού. Έτσι, τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι μας σπουδαστές λειτουργούν σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, με τη συνεχή παρουσία και υποστήριξή μας και βέβαια, με απόλυτη επιτυχία.